1. ~1kg TUORETTA naudanpaistia (älä missään nimessä käytä pakastettua tai mitään filettä)

   Ota mieluummin kulmapaistia tai paahtopaistia. Sisäpaistissa on raudan
   sivumaku.

2. Laita paisti voipaperiin tai pakastuspussiin ja pakastimeen pariksi tunniksi.

   Muotoile paisti niin että se on tasainen ja mahdollisimman 'levinnyt',
   eli ei kasaanpuristunut tai hankalan muotoinen.  Näin siksi että sitä on
   helppo leikata.

3. Kun paisti on kohmettunut, leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

   Leikkaa paisti pitkittäin, eli myötäsyyhyn noin 1-2mm siivuiksi. 
   Helpointa on käyttää lihaleikkuria, mutta terävällä fileerausveitsellä
   pärjää. Poista jänteet, kalvot ja muut valkoiset osat mahdollisimman
   hyvin. Tähän hommaan sopivat sakset hyvin.

4. Tee marinadi.

   Oma suosikkini:

   * 3 dl soijakastiketta
   * 2 dl vettä
   * Ruokalusikallinen mustapippuria
   * Ruokalusikallinen Valkosipulirouhetta
   * Teelusikallinen cayennepippuria (tai enemmän jos pitää että siinä on potkua)
   * Teelusikallinen paprikajauhetta
   * 2-3 ruokalusikallista grillimaustetta (EI BBQ-maustetta, vaan grillimauste)

   Sekoita hyvin ja maista. Jos on liian ätyä, niin lantraa vedellä lisää. Ota
   huomioon lihat imevät todella paljon marinadia eli sitä saa olla
   reilusti. 
   
   * HUOM: Aivan sama muuten mitä maustetta käytät, muttä *älä* laita mitään
   öljypohjaista. Ainoastaan kuivia mausteseoksia, jauhetta tai
   vesipohjaista. Öljy pilaa koko satsin koska se ei kuivu.
   
5. Marinoi lihat.

   Ota iso astia minkä saat suljettua ilmatiiviisti jääkaappiin.
   Kippaa lihasuikaleet astiaan vähitellen ja kaada marinadia sekaan
   niin että kaikki lihat ottavat makua. Sekoita vielä lopuksi niin että
   marinadi levittyy.

6. Kuivata lihat.

   Paras keino on käyttää kasviskuivuria.  Kuivuri täysteholla ja levitä
   lihat levyille ja parin tunnin välein vaihda levyjen paikkaa niin että
   märimmät lihat alimmaisiksi (tai lähimmäksi lämmön lähdettä).  Kannattaa
   myös muutaman tunnin kohdalla esim paistolastalla kääntää lihat ympäri ja
   uudestaan parin tunnin päästä koska jos ne kuivuvat kiinni levyihin
   kiinni, ne jämähtävät aivan totaalisesti siihen.
   
   Jos ei löydy kasviskuivuria, niin voi käyttää kiertoilmauunia.
   
   Laita lämpötila noin 50-70C riippuen laitteen tehosta ja laadusta ja jätä
   luukku hieman raolleen esimerkiksi viinikorkin tai vastaavan avulla. 
   Roikuta lihoja barbeque/hammastikuista ylimmälle tasolle asetetun
   grilliritilän raoista ja alle pelti paperin kanssa ottamaan tippuva
   marinadi vastaan, mutta tämä on oikeasti niin vaivalloinen metodi että
   suosittelen todella lämpimästi sen 40-50e kuivurin hommaamista kun sitä
   voi käyttää kuitenkin muuhunkin.
   
   Liha on valmista kun se on koskettaessa selkeästi kuumaa ja
   taivutettaessa ritisee ja jopa katkeaa. Jos se on taipuisaa ja yhtään
   pehmeää se ei ole vielä valmista.
   
   Valmistumisessa menee noin 8-12 tuntia.
   
   Liha tulee säilyttää jääkaapissa ja mieluiten avoimessa pussissa tai
   kosteudenpoistajan kanssa. Ne säilyvät noin viikon.